Επαρχία vs. Αθήνα- Επεισόδιο 7, παρέα με τη Μαρίνα από Αλεξανδρούπολη

Γυρνώντας από το μικρό και γαλήνιο Μαυροβούνιο το 2018, δυσκολεύτηκα πολύ να προσαρμοστώ ξανά στα δεδομένα μιας πόλης σαν την Αθήνα.

Τα αυτιά μου είχαν ξεσυνηθίσει τις κόρνες και τις εξατμίσεις νευρικών μοτοσυκλετιστών, το νευρικό μου σύστημα είχε ξεσυνηθίσει την κίνηση, και εν ολίγοις είχα “καλομάθει” στην απλή και εύκολη ζωή της μικρής πρωτεύουσας των 150.000 κατοίκων.

Εκεί που δε χρειαζόταν να “πλανάρεις” μέρες πριν που θες να πας, και να κάνεις κρατήσεις, εκεί που το να πάρεις ταξί να βρεθείς κέντρο ήταν υπόθεση λίγων λεπτών και ακόμη λιγότερων ευρώ, εκεί που με το ποδήλατο μπορούσες να κάνεις σχεδόν όλες σου τις δουλειές.

Εκεί που η μέρα ξαφνικά αποκτούσε παραπάνω ώρες απ΄όσο είχες μάθει.

Αν είσαι άτομο Υψηλής Ευαισθησίας σαν του λόγου μου (HSPάκι αγαπημένο δλδ , μη μου πεις ότι δεν έχεις διαβάσει από έμενα γι’αυτό τελευταίως, είναι η εμμονή μου, εδώ αν θες μπορείς να κάνεις το test κι εσύ- προσοχή! Τα αποτελέσματα πάνε στα spam), ίσως να έχεις συχνά σκεφτεί ότι είσαι “παιδί της επαρχίας”. Πότε άλλοτε δεν είχα νιώσει πιο “άνετα” απ’όσο όταν ζούσα σε “μικρότερες” πόλεις όπως στην Ποντγκόριτσα ή στη Θεσσαλονίκη ως φοιτήτρια. Πότε άλλοτε δεν είχα νιώσει σαν ψάρι εκτός νερού, απ΄όσο όταν βρέθηκα στο κέντρο της Αθήνας ή του Λονδίνου.

Φταίει άραγε η πόλη, ή οι συνθήκες της υπόλοιπης ζωής μου;. Αν ήμουν φοιτήτρια στην Αθήνα θα το βίωνα το ίδιο; Αν ήμουν εργαζόμενη στη Θεσσαλονίκη θα την έβρισκα τόσο χαλλλλαρή;

Νομίζω η αλήθεια θα βρίσκεται πάντα κάπου στη μέση.

Στο σημερινό επεισόδιο είχα τη χαρά να φιλοξενήσω μια…ανήσυχη μαμά από Αλεξανδρούπολη, την Μαρίνα, με την οποία συζητήσαμε για την υποκειμενική μας εμπειρία.

Αβίαστα, χωρίς ενοχές και χωρίς φίλτρο ☺️.

Όπως είναι οι κουβέντες συνήθως καρδιάς, που μας χορταίνουν και μας πάνε λίγο παραπέρα κάθε φορά.

Μαρίνα σ’ευχαριστώ.

Είθε πάντα να μπορούμε να αλλάζουμε τις συνθήκες που δεν μας ικανοποιούν, και αν αυτό δεν είναι εφικτό, τότε να βρίσκουμε τον τρόπο να είμαστε πλήρεις και ικανοποιημένες, μέσα σε αυτές.

Που μπορείς να το ακούσεις:

  1. Spotify
  2. Youtube
  3. Anchor
  4. Castbox

Με πολλή αγάπη και αγωνιστικούς χαιρετισμούς.

Χριστίνα

ΥΓ. Αν θες να τα λέμε στο inbox σου (σχεδόν😇) κάθε Πέμπτη βράδυ, γράψου εδώ!

0 Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *