Οι Δέκα Εντολές του Δίχρονου

Τελικά δεν φταίνε τα δίχρονα και τα τρίχρονα (καμιά φορά και τετράχρονα) που μας βγάζουν από τα ρούχα μας... Ακολουθούν απλά πιστά τις δικες τους 10 Εντολές

Τις βρήκα χθες βράδυ σε ένα φυλλάδιο, διπλωμένο προσεκτικά και κρυμμένο ανάμεσα στις σελίδες του αγαπημένου παραμυθιού της δίχρονης κορούλας μου.

Το μοιράζομαι μαζί σας, γιατι εξηγεί πολλά!!!

Αγαπητή Μαμά/ Αγαπητέ Μπαμπά,

 1. Εγώ ειμι Κύριος ο Θεός σου. Ούκ έσονται άλλα τέκνα πλην εμού. Δεν έχει σημασία αν είμαι δεύτερο, τρίτο ή τέταρτο. Αρχηγόυ παρόντος πάσα αρχή (και συζήτηση, τηλεφωνο, δουλειά, τουαλέτα, φαγητό κοκ) παυσάτω. 
 2. Ου ποιήσεις καμία κατασκευή, δώρο, lego, παιχνίδι, κάρτα, γενικως τίποτα απολύτως, για κανέναν άλλον πλην εμού. Μόνο εμένα θα λατρεύεις και θα προσκυνάς.
 3.  Ου προφέρεις το όνομά μου επί ματαίω για να κάνω αυτό που θες, εφόσον εγώ δεν το θέλω. Τζάμπα σάλιο και κόπο.
 4. Μνήσθητι την ημέρα των σαββάτων. Δεν υπάρχει όυτε Σάββατο, ούτε Κυριακή μαζί μου. Θα σε τρέχω κάθε μέρα και κάθε βράδυ. 
 5. Θα τιμάω όποιον θέλω εγώ, όποτε θέλω εγώ. Ούτε τον πατέρα μου, ούτε τη μητέρα μου, ούτε τον αδερφό μου, ούτε καν τη γιαγιά μου και τον παππού μου.
 6. Ου χέσω, εκτός κι αν με έχεις μόλις αλλάξει. Τότε επιβάλλεται!
 7. Ου κλέψω, εκτός από τα παιχνίδια του αδερφού μου, η΄ και οποιουδήποτε παιδιού βρεθεί σε ακτίνα 2 χιλιομέτρων από το οπτικό μου πεδίο. Τούτα μου ανήκουν, δια του νόμου. 
 8. Ου φονεύσω, εκτός κι αν μου κόψεις λάθος το τοστ μου. Τότε έχω κάθε λόγο. ΌΧΙ;
 9. Ου ψευδομαρτυρήσω ποτέ και κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, εκτός κι αν χαλάσω ή σπάσω κάτι εγώ. Τότε θα ρίξω το φταίξιμο στον αδερφό μου, τον ξαδερφό μου, τον παππού μου,τη γιαγιά μου, τους νίντζα, τον άνεμο κοκ.
 10. Ουκ επιθυμήσω οτιδήποτε μου ανήκει. Αντίθετα θα επιθυμήσω οτιδήποτε ΔΕΝ ΜΟΥ και ανήκει σε άλλο συνάνθρωπό μου, και θα υπερασπιστώ με τη δύναμη της ψυχής μου το δικαιωμά μου να το αποκτήσω, ΤΩΡΑ, ΑΜΕΣΩΣ!

Αμήν!

ΥΓ. Αν μας παρακολουθεί η Κυρία Ελένη Λουκά, πριν κάνει unfollow, να τονίσω το χιουμοριστικό ύφος της ανάρτησης και να ζητήσω άφεση αμαρτιών λόγω παρατεταμένης αϋπνίας. 😇

Related Post

4 Shares

2 σχόλια στο “Οι Δέκα Εντολές του Δίχρονου”

  1. Εεετσι! Για να μην τα κατηγορούμε άδικα…. Απλά έχουν μυηθεί στις αρχές του Διχρονισμού και Τριχρονισμού, και ακολουθούν τις εντολές με θρησκευτική ευλάβεια !) !) Καλημέρα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *